De Saxofoonwinkel heeft sinds jaar en dag de grootste voorraad mondstukken van Europa
Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur geopend
Verhuur van instrumenten

Over ons

De Saxofoonwinkel in Deventer, een begrip in Nederland en ver daarbuiten.

Deventer heeft een bijzondere band met de saxofoon.

Vanaf 1975 werd de kiem gelegd door de (inmiddels overleden) heer Braakman aan de Brinkgreverweg. Hij was de eerste beroepssaxofonist in Nederland.


Hij speelde niet alleen, maar haalde ook saxofoons uit de USA, die hij repareerde of reviseerde en verkocht. Zijn huis was een soort museum, met bijzondere amerikaanse merken saxofoons, zoals Conn, Buescher, King en Martin. Later, in 1985, kreeg de stad Deventer zijn eigen officiële saxofoonwinkel, het toenmalige Saxofoonhuis in het Noordenbergkwartier.


Sinds 1995 op het Grote Kerkhof, gerund door HansJan van der Deure, Paul Kortenhorst en Willem Alink.
De Saxofoonwinkel heeft een goede naam onder zowel amateurblazers, fanfares en harmoniën, alsook bij professionele artiesten wereldwijd.


De winkel heeft een locale, regionale, nationale en internationale klantenkring en staat, vooral ook onder beroepsmuzikanten, bekend als betrouwbaar en professioneel, met een grote keuze in instrumenten (saxofoons, klarinetten en dwarsfluiten), mondstukken en alle benodigde accessoires. Sinds januari 2016 zijn ze verhuist naar Grote Kerkhof nr 29. Een prachtig monumentaal pand met 5 verdiepingen waar je kunt genieten van oude en nieuwe instrumenten, mondstukken uitproberen en alles wat je nodig hebt voor je saxofoon, klarinet of dwarsfluit kunt kopen.

Als je binnen komt is natuurlijk het eerst wat je ziet de werkplaats waar Hans Jan en Willem de reparaties uitvoeren. U kunt mee kijken hoe de instrumenten uit elkaar worden gehaald, solderingen uitgevoerd en weer afgesteld.Spelers uit Deventer, Nederland en omliggende europese landen, zoals Duitsland en België komen graag zelf langs en ook zij die van ver komen, die koppelen er een dagje of weekend Deventer aan vast. Of de Spanjaard die gaat optreden in Duitsland en een tussenstop maakt om langs de Saxofoonwinkel te komen.
De winkel/werkplaats beschikt nl. over diverse oefenruimtes, waar alles uitgeprobeerd kan worden. 
Als web winkel, de eerste in de branch!, verkoopt de Saxofoonwinkel internationaal veel in bijvoorbeeld  Brazilië, De Verenigde Staten en Rusland.


Ben je tevreden over onze service? Schrijf een review! Maar ook als je niet tevreden bent mag je een review schrijven. Wij willen graag de beste service (blijven) geven! 


                             

De Saxofoonwinkel is geopend van: dinsdag t/m zaterdag  van 10 tot 17 uur.
Wij hebben geen koopavond, maar onze webwinkel is 24 uur per dag geopend. tel. 0570612844.