Dinsdag t/m donderdag van 10 tot 17 uur geopend. Vrijdag en zaterdag van 10 tot 15 uur. Telefoon: 0570 612 844.
Grootste voorraad mondstukken van Europa
Verhuur van instrumenten

De Saxofoonwinkel in Deventer, een begrip in Nederland en ver daarbuiten.

Deventer heeft een bijzondere band met de saxofoon.

Vanaf 1975 werd de kiem gelegd door de (inmiddels overleden) heer Braakman aan de Brinkgreverweg. Hij was de eerste beroepssaxofonist in Nederland.


Hij speelde niet alleen, maar haalde ook saxofoons uit de USA, die hij repareerde of reviseerde en verkocht. Zijn huis was een soort museum, met bijzondere amerikaanse merken saxofoons, zoals Conn, Buescher, King en Martin. Later, in 1985, kreeg de stad Deventer zijn eigen officiële saxofoonwinkel, het toenmalige Saxofoonhuis in het Noordenbergkwartier.


Sinds 1995 op het Grote Kerkhof, gerund door HansJan van der Deure, Paul Kortenhorst en Willem Alink.
De Saxofoonwinkel heeft een goede naam onder zowel amateurblazers, fanfares en harmoniën, alsook bij professionele artiesten wereldwijd.


De winkel heeft een locale, regionale, nationale en internationale klantenkring en staat, vooral ook onder beroepsmuzikanten, bekend als betrouwbaar en professioneel, met een grote keuze in instrumenten (saxofoons en klarinetten), mondstukken en alle benodigde accessoires. Sinds januari 2024 zijn ze verhuist naar de Smedenstraat 126.

Als je binnen komt is natuurlijk het eerst wat je ziet de werkplaats waar Hans Jan en Willem de reparaties uitvoeren. U kunt mee kijken hoe de instrumenten uit elkaar worden gehaald, solderingen uitgevoerd en weer afgesteld.Spelers uit Deventer, Nederland en omliggende europese landen, zoals Duitsland en België komen graag zelf langs en ook zij die van ver komen, die koppelen er een dagje of weekend Deventer aan vast. Of de Spanjaard die gaat optreden in Duitsland en een tussenstop maakt om langs de Saxofoonwinkel te komen.
De winkel/werkplaats beschikt nl. over een oefenruimtes, waar alles uitgeprobeerd kan worden. 
Als web winkel, de eerste in de branch!, verkoopt de Saxofoonwinkel nationaal als wel internationaal.


                       

Wij hebben geen koopavond, maar onze webwinkel is 24 uur per dag geopend. tel. 0570612844.
Op zaterdag wordt er niet gerepareerd, wel kunnen saxofoons gebracht worden ter controle!

Openingstijden:

Dinsdag t/m Donderdag van 10 tot 17 uur

Vrijdag en Zaterdag van 10 tot 15 uur