Dinsdag t/m donderdag van 10 tot 17 uur geopend. Vrijdag en zaterdag van 10 tot 15 uur. Bezoek op afspraak. Telefoon: 0570 612 844.
Grootste voorraad mondstukken van Europa
Verhuur van instrumenten

Informatie

Fabrikanten

Alt

De altsaxofoon wordt veel gebruikt bij jazz en funk. Vanwege de kleinere omvang in vergelijking met de tenor, klinkt de alt hoger en 'jubelender', wat de alt tot een soleerinstrument bij uitstek maakt - bijzonder geschikt voor het snelle werk (luister bijvoorbeeld naar Charlie Parker) en het maken van 'muzikale statements' (zie ook Maceo Parker,...

De altsaxofoon wordt veel gebruikt bij jazz en funk. Vanwege de kleinere omvang in vergelijking met de tenor, klinkt de alt hoger en 'jubelender', wat de alt tot een soleerinstrument bij uitstek maakt - bijzonder geschikt voor het snelle werk (luister bijvoorbeeld naar Charlie Parker) en het maken van 'muzikale statements' (zie ook Maceo Parker, de meest gesamplede muzikant ter wereld, geen familie van Charlie Parker).

Een echte altsax-klassieker is Take Five met Paul Desmond op de alt in The Dave Brubeck Quartet, net als Bird of Paradise van Charlie Parker (ook gebruikt door de cabaretier Hans Teeuwen in zijn show Dat Dan Weer Wel).

Voor Nederlanders is Candy Dulfer ongetwijfeld de meest bekende altsaxsofonist(e).

Meer

Alt Er zijn 34 producten

Subcategorieën

 • Selmer

  Altsaxofoon (in Es)

  Dit is het populairste lid van de saxofoonfamilie en velen maken via de alt voor het eerst kennis met de saxofoon.

 • Yanagisawa

  Wat is er nieuw aan de WO serie:
  De Quick F is opnieuw ontworpen ook de rechterhand zijkleppen en de rechter pink klep.
  De grondplaat waar op de linkerhand zijkleppen zijn bevestigd is groter geworden wat meer stevigheid geeft maar ook een betere resonantie. Nieuwe nekplaat voor een strakkere sound. En de WO serie heeft een prachtige nieuwe koffer met draagriemen. (dat werd tijd) en een nieuwe gravure voor alle 3 modellen. Maar het belangrijkste is wel dat de WO1 en de WO10 een volledig nieuwe legering hebben gekregen, voor een nog betere sound en sonoriteit. De herpositionering van de toongaten, samen met de nieuwe boring op alle WO modellen, zorgen voor een nog betere tuning en easy blowing. 

 • Yamaha
 • Jupiter

 • P-Mauriat

  Deze vintage look saxofoons hebben een prachtige afwerking. Nog belangrijker is de prijs-kwaliteits verhouding. Het messing komt uit Frankrijk om in Taiwan te worden verwerkt tot een professioneel instrument. Ook hebben ze met succes de buitenkant een vintage look gegeven. De sound is daardoor zeer verrassend en zal veel mensen doen denken of ze een MarkVI of King S20 in hun handen hebben.

 • LeMonde

  Le Monde Instruments 

  Le Monde saxophones are the result of a collaboration between several European professional musicians, Blaasinstrumenten Import 
  Nederland and an independent saxophone manufacturer in Taiwan. Le Monde saxophones have a distinct character. The use of special alloys and finishes guarantees the unique quality and sound of Le Monde saxophones. The 5 year warranty we give on production and materials shows how much confidence we have in our products. As official name holder of Le Monde saxophones we strive to meet your highest standards and expectations re. service and after sales.

 • Trevor James
 • Forestone
 • Woodstone

  Woodstone instrumenten uit Japan!

  Gebouwd door de firma Ishimori wind instruments.

Toont 1 - 34 van de 34 items
Toont 1 - 34 van de 34 items