Dinsdag t/m donderdag van 10 tot 17 uur geopend. Vrijdag en zaterdag van 10 tot 15 uur. Telefoon: 0570 612 844.
Grootste voorraad mondstukken van Europa
Verhuur van instrumenten

Informatie

Fabrikanten

Saxofoons

-Alle instrumenten worden in hun originele koffer met mondstuk geleverd.
-Voor zover het niet standaard bij het instrument geleverd wordt, zorgen wij voor rieten, een schoonmaakset en een nekriem.
-Voor onze nieuwe instrumenten geldt 1 jaar garantie en 1x een servicebeurt.
-Voor de studieinstrumenten 1 jaar recht op ruil en een terugkoopgarantie.

-Alle instrumenten worden in hun originele koffer met mondstuk geleverd.
-Voor zover het niet standaard bij het instrument geleverd wordt, zorgen wij voor rieten, een schoonmaakset en een nekriem.
-Voor onze nieuwe instrumenten geldt 1 jaar garantie en 1x een servicebeurt.
-Voor de studieinstrumenten 1 jaar recht op ruil en een terugkoopgarantie.

Meer

Saxofoons Er zijn 130 producten

Subcategorieën

 • Sopranino

  Het instrument, met een warme, felle klank, is een transponerend instrument en heeft een es-stemming. Het is het op 1 na kleinste lid van de familie. Deze saxofoon is verkrijgbaar in een rechte en een kromme versie.

 • Sopraan

  Qua mensuur is de sopraansaxofoon te vergelijken met een klarinet. Beide zijn enkelrietinstrumenten. Het grote verschil in klankkleur wordt voornamelijk veroorzaakt door de verschillende boring; een sopraansaxofoon heeft een conische boring terwijl een klarinet een cilindrische boring heeft.

 • Alt

  De altsaxofoon wordt veel gebruikt bij jazz en funk. Vanwege de kleinere omvang in vergelijking met de tenor, klinkt de alt hoger en 'jubelender', wat de alt tot een soleerinstrument bij uitstek maakt - bijzonder geschikt voor het snelle werk (luister bijvoorbeeld naar Charlie Parker) en het maken van 'muzikale statements' (zie ook Maceo Parker, de meest gesamplede muzikant ter wereld, geen familie van Charlie Parker).

  Een echte altsax-klassieker is Take Five met Paul Desmond op de alt in The Dave Brubeck Quartet, net als Bird of Paradise van Charlie Parker (ook gebruikt door de cabaretier Hans Teeuwen in zijn show Dat Dan Weer Wel).

  Voor Nederlanders is Candy Dulfer ongetwijfeld de meest bekende altsaxsofonist(e).

 • Tenor

  De tenorsaxofoon of tenorsax is na de altsaxofoon de meest voorkomende saxofoon. Het instrument is meestal in Bes gestemd, een enkele keer in C, en heeft een S-vorm met een zwanenhals.

  De tenorsax heeft een rijke klank en wordt in harmonieorkesten, fanfareorkesten en big bands gebruikt. Het is een belangrijk instrument in de jazz. En heeft een bereik van Bes klein tot G3.

  Bekende merken zijn King, Selmer en Martin. Het hedendaagse tenorsaxgeluid wordt gedomineerd door de Selmer. Dat lijkt een standaard geworden. Echter zijn er saxen die een origineler geluid brengen zoals de King Zephyr, Buescher Top Hat and Cane en Martin The Martin.

 • Bariton

  De Baritonsaxofoon of baritonsax is een wat minder gebruikelijke saxofoon dan de tenor- of altsax. Het instrument is doorgaans in Es gestemd, en heeft vaak als extra noot een zogenaamde 'lage-A' waar de overige saxofoons een bereik tot een 'lage-Bes' hebben.

  De baritonsax heeft een lage en warme klankkleur, en wordt een enkele keer in een harmonieorkest gebruikt. Een saxofoonkwartet heeft de baritonsax als laagste instrument in hun midden. De bariton is ook erg bekend geworden door het populaire gebruik in vele Motownliedjes.

  Ook qua vorm is de baritonsax anders, waar de tenorsax alleen een bocht in de hals heeft, heeft een baritonsax een tweetal extra 180° bochten bij het mondstuk.

 • Occasions

  Menig saxofonist heeft de oude toppers uit de glorietijd van de Amerikaanse industrie herontdekt. Voor wie bereid is door de dikwijls aangetaste laklaag heen te kijken gaat er een wereld open. Amerikaanse "oldtimers" zijn vaak zwaar uitgevoerd en zo klinken ze ook: vol en expressief. Met name geschikt voor pop en jazz.Ze vertegenwoordigen een tijdperk waarin vakmanschap volop aanwezig was en arbeid weinig kostte. Er zitten dan ook meesterwerken tussen. Wie bereid is zich qua applicatuur aan te passen kan zich een instrument aanschaffen, dat, mits goed gereviseerd, qua klank en karakter zijn weerga niet kent. De prijsontwikkeling is dan ook, dat de oudere toppers (veel vraag, beperkt aanbod) heel snel flink duurder aan het worden zijn. (Conn Lady Face, The Martin, King Super 20, Beuscher

 • Kunststof Instrumenten

  Instrumenten gemaakt van Kunststof zoals de Vibrato en de Nuvo. 

 • Aerophone

  Aerophone  is een digitaal blaasinstrument waarmee je sax, klarinet, fluit, viool, synthesizergeluiden en nog veel meer kunt spelen. Omdat de een traditionele saxofoon-vingerzetting ondersteunt, voelt hij onmiddellijk vertrouwd aan bij akoestische saxofonisten. Zeker met een ademsensor die op het mondstuk wordt gemonteerd en als een akoestische hoorn reageert. 

per pagina
Toont 1 - 50 van de 130 items
Toont 1 - 50 van de 130 items